Sälj din bil Nyköping

Sälj din bil enkelt via oss på Fordonio. Vi är en lokal bilexpert som tar hand om din bilförsäljning och gör processen snabb, smidig och enkel. Vi kontrollerar din bil och genomför köpet på en plats som passar dig som kund, till exempel i eller i anslutning till Nyköping.

Sälj din bil. Bild på en parkerad bil som står och väntar på köpare

Sälj din bil i Nyköping – så går det till

För många väcker tanken på att sälja sin bil både frågetecken och oro. Vi på Fordonio har själva varit i den situationen då vi ska sälja bil och insett ett flertal gånger att detta är en process som kan göras mer smidig, trygg och modern. Om du går i tankarna att sälja din bil i Nyköping och vill att försäljningen ska flyta på tryggt och säkert är du välkommen att kontakta oss.

Det finns några punkter som är bra att tänka på när du ska sälja din bil i Nyköping och vi på Fordonio finns här för att guida dig genom denna process. Vår grundidé är enkel – vårt mål är att du som kund ska få en så bra bilaffär som möjligt när du väljer att ta hjälp av oss för din bilförsäljning. Vad är då en bra bilaffär? Enligt oss handlar det om att få så mycket betalt som möjligt för så lite arbete som möjligt. Genom att lyssna på kunden och bemöta kundens önskemål är det precis sådana affärer vi på Fordonio kan erbjuda.

Att sälja bil till oss på Fordonio är enkelt, det enda du behöver fokusera på är det prisförslag du får från oss och att se till så din bil är redo för upphämtning. Resten sköter vi! När du tackat ja till vårt prisförslag bokar vi in en lämplig plats för upphämtning i närheten av Nyköping eller var det passar dig bäst. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig som säljare då vi i stället tar ut en avgift hos dom som köper bilden av oss.

Garanti och ansvar hos Fordonio

Att sälja bil privat kan kännas krångligt och otryggt och en eventuellt missnöjd köpare kan i slutändan komma att kosta mer pengar än tänkt. När du väljer att sälja din bil till oss på Fordonio är det riskfritt och kräver minimal ansträngning av dig som säljare. Efter avslutad affär med kunder i Nyköping står vi för eventuella garantiärenden gentemot köparen och du som säljare kan luta dig tillbaka.

När du väljer att sälja din bil via oss på Fordonio ser vi alltid till att processen sker så riskfritt som möjligt. Det bud vi förmedlar till er från köparen är garanterat så länge bilen är i det skick som utlovas och att budet inte uppenbart är över marknadspris för bilmodellen. Budet gäller två veckor från den dag då budet har presenterats och någon av våra chaufförer har möjlighet att hämta upp bilen i närheten av Nyköping eller där det passar dig bäst.

Vad behöver jag tänka på vid bilförsäljning i Nyköping?

  • Ha samtliga hjuluppsättningar framplockade och nära till hands vid köptillfället.
  • Vi som bilhandlare är anslutna mot Transportstyrelsen och har möjlighet att genomföra ägarbytet digitalt via Vägtrafikverket direkt på plats. Det du behöver göra är att se till att det gula registreringsbeviset (Del 2) finns tillgängligt. Registreringsbeviset har du fått hemskickat i samband med att du köpte bilen. Skulle pappret mot förmodan vara borttappat går det att beställa ett nytt via Transportstyrelsens hemsida.
  • Se till att alla nycklar till bilen finns tillgängliga vid upphämtningen. Bilnycklar, fjärr till motorvärmare (om sådan finns monterad på bilen) och nyckel/nycklar till avtagbar dragkrok (om sådan är monterad på bilen). 
  • Lösa tillbehör som till exempel insynsskydd/hatthylla, låsbult till hjulbultarna och mattor bör också ligga i bilen vid köptillfället. 
  • Samtliga servicedokument är nödvändiga för att vi ska kunna säkerställa bilens skick maskinellt vid köptillfället. Säkerställ att serviceboken eller utskrivna servicedokument finns tillgänglig vid upphämtning.
  • Om det finns en skuld kopplad till bilen kommer vi vara i behov av en lösenoffert från den bank lånet ligger för att kunna lösa aktuell skuld vid köptillfället. För att få ut dessa uppgifter behöver låntagaren kontakta banken där skulden finns.
  • Förbered gärna med kortnummer till det konto ni önskar få betalningen till. Vi har möjlighet att göra en direktbetalning till konton i Nordea, Swedbank/Sparbanken, Handelsbanken eller SEB. Du som säljare kan då se pengarna på ditt konto innan vi gör ägarbytet och tar med oss bilen därifrån, allt för at du ska känna dig så trygg som möjligt. Det går även att lösa utbetalning till bank- och plusgirokonto, och utbetalningar upp till 150.000 kan göras via Swish.
  • Bilen behöver inte vara städad invändigt eller tvättad, det tar vi hand om!
Sälj din bil. Bild på parkerad bil som ska säljas

Sälj din bil snabbt

Det finns många olika vägar att gå för att sälja sin bil idag. I många fall blir det dessvärre utdragna processer och i slutändan kan bilförsäljningen komma att kosta både tid, kraft och pengar. En bilaffär ska enligt oss gå smidigt och kännas trygg, tyvärr är det många i Nyköping som förknippar bilaffärer med det motsatta. På Fordonio värderar vi både snabbheten och tryggheten högt när du väljer att sälja din bil via oss.

Bilmarknaden i Nyköping idag går snabbt upp och ner sett till de flesta bilmodeller. För att vi ska kunna säkerställa ett så högt pris som möjligt för din bil ser vi helst till att försäljningsprocessen slutförs under nästkommande tre vardagar från det att bilens och dina uppgifter skickats in till oss. Skulle du önska en senare affär så är vi givetvis flexibla men kan då inte garantera samma prisförslag som det vi först lämnat.

Närbild på interiör i bilen med ratt och instrumentbräda. Bildörr i förgrund

Låt oss sälja bilen

Vi är fullt medvetna om den hårda konkurrensen i bilbranschen och att välja att ge en aktör förtroendet att sälja sin bil är ingen självklarhet för bilägare i Nyköping. Det vi vill erbjuda är försäljning under lugna omständigheter med fokus på smidighet och trygghet. Att sälja sin bil innebär ofta stora belopp och är förmodligen en av de större affärerna du gör i livet. Detta är något vi har full respekt för. Vi på Fordonio kommer se till att din bilförsäljning blir en positiv upplevelse och vårt mål är att få förtroende att köpa din bil även nästa gång det blir aktuellt för dig att sälja.

Våra bilmärken

Vi köper och säljer alla bilmärken i alla prisklasser. Då marknaden konstant fylls på med nya märken anpassar vi oss för att du som kund i Nyköping ska kunna sälja din bil oavsett märke och modell. Tveka inte att kontakta oss direkt eller lämna bilens uppgifter och dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så hör vi av oss till dig. Vi kommer göra vårt bästa för att se till så du får så bra betalt som möjligt för din bil samt en positiv bilförsäljningsupplevelse.

Vilken bil kan jag sälja med Fordonio?

Till oss kan du sälja bil oavsett märke, modell och årtal. Även om din bil har förlagts med körförbud eller har skador kan en försäljning vara aktuell. I dessa fall ber vi dig lämna bilens registreringsnummer och dina kontaktuppgifter via formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Det är inte heller några problem för oss att köpa bilar i Nyköping med lån kopplade till sig då det idag är mer vanligt att bilar köps med lån och vi hanterar sådana köp vardagligen.

Jag har lån på min bil, kan jag sälja ändå?

Idag är det vanligt att bilar finansieras med lån i Nyköping och det är inget problem för oss att köpa bil med lån knutet till sig. Vid köptillfället kommer kvarvarande skuld efter köptillfället att betalas in efter att du begärt ut en lösenoffert från den bank där du har skulden. Om skulden är lägre än försäljningspriset vi erbjuder för din bil kommer överskjutande belopp att betalas in till dig på önskat konto. Vi har möjlighet att göra direktbetalning som omgående syns vid köptillfället om du har Nordea, Swedbank/Sparbanken, Handelsbanken eller SEB. Vi har även möjlighet att betala ut upp till 150.000 via Swish.

Bil som kör på landsväg med skog på sidorna

Sälj din bil snabbt i Nyköping

Det finns många olika vägar att gå för att sälja sin bil idag. I många fall blir det dessvärre utdragna processer och i slutändan kan bilförsäljningen komma att kosta både tid, kraft och pengar. En bilaffär ska enligt oss gå smidigt och kännas trygg, tyvärr är det många i Nyköping som förknippar bilaffärer med det motsatta. På Fordonio värderar vi både snabbheten och tryggheten högt när du väljer att sälja din bil via oss.

Bilmarknaden går idag snabbt upp och ner sett till de flesta bilmodeller. För att vi ska kunna säkerställa ett så högt pris som möjligt för din bil ser vi helst till att försäljningsprocessen slutförs under nästkommande tre vardagar från det att bilens och dina uppgifter skickats in till oss. Skulle du önska en senare affär så är vi givetvis flexibla men kan då inte garantera samma prisförslag som det vi först lämnat.

Sälj din bil. Bild på Svart pick-up parkerad och redo att säljas

Köp din bil hos oss

Efter att flera gånger fått frågan om vi även säljer bilar insåg vi att vi behövde ta fram en lösning för det. Nu mera kan vi stolt presentera vårt dotterbolag Fordonsboden som erbjuder köp av bil till våra kunder i Nyköping. Vi tycker det är extra kul att många som sålt sin bil via oss också vill ge oss sitt förtroende för sitt kommande bilköp och inte sällan kan vi hitta en specifik bil som kunden efterfrågar. Tveka inte att kontakta oss för att köpa bil så hjälper vi er även i denna process.

Sälj din bil. Bild på centrala Uppsala där Fordonio ligger

Hur går ägarbytet till när jag säljer bilen till er?

Efter att bilens skick bekräftats och samtliga betalningar har genomförts återstår endast ägarbytet som det sista steget i försäljningen av din bil. Via det gula pappret från Transportstyrelsen (Del 2) genomför vi ägarbytet till oss Fordonio Trade AB med hjälp av det kontrollnummer som finns färdigt på pappret. Vi som bilhandlare är anslutna till Vägtrafikregistret via Transportstyrelsen och har tack vare detta möjlighet att utföra ägarbytet direkt på plats för din ökade trygghet. När ägarbytet är utfört får du en kvittens på detta via mejl. Överlämningen av registreringsbeviset och ägarbytet sker på plats efter att samtliga betalningar genomförts.

Viktigt att känna till är att vi endast kan använda det senaste utfärdade registreringsbeviset vid ägarbyte. Skulle ni mot förmodan ha ett gammalt registreringsbevis kan ni enkelt beställa ett nytt hos Transportstyrelsen via knappen nedan. Kontakta oss om du stöter på problem så hjälper vi er gärna!

Sälj din bil – företag

Vi har god erfarenhet av försäljning av företagsbilar i Nyköping. Som företagare är vi fullt medvetna om att tiden är av högt värde, därför har vi på Fordonio valt att hålla försäljningsprocessen så enkel och smidig som möjligt. Oavsett om ni har en bil eller femtio bilar hanterar vi samtlig administration samt logistik kring avvecklingen av era bilar.

Vi på Fordonio strävar efter att modernisera samt underlätta avvecklingen av leasingbilar där vi tar hand om hela processen från start till mål. Vi försöker erbjuda lite högre pris än den lokala bilhandlaren kombinerat med en smidig hantering. Det mesta på hjul hanterar vi försäljning av i dagsläget, alltså personbilar, transportbilar, husbilar, husvagnar och släp mm.

Smidigheten ligger främst i att vi ombesörjer upphämtning av bilarna i och runt om Nyköping,

Smidigheten ligger främst i att vi ombesörjer upphämtning av bilarna i och omkring Nyköping, samtliga betalningar som ska göras för att avsluta leasingkontrakt samt ägarbyten. Även de korta ledtiderna är något vi sett uppskattats, detta då vi i de flesta fall kan ge ett prisförslag redan samma dag vi mottagit info om bilarna från er som kund. Tjänsten är helt kostnadsfri för er som kund till oss.

Det många inte vet är att möjligheten finns att sälja sin bil till valfri aktör även om er leasinggivare säger annat. Vi rekommenderar att undersöka detta noggrant för att inte gå miste om ett högre försäljningspris hos till exempel oss på Fordonio.

Själva försäljningprocessen försöker vi hålla så enkel som möjligt. Vi har en sluten budgivning på samtliga bilar där högsta bud sedan presenteras för er över mail. Accepterar ni priset gör vi affär och tid och plats för upphämtning bokas in. Efter att skicket kontrollerats slutförs samtliga betalningar som ska göras. Finns inga skador utöver normalt slitage görs inga prisavdrag. Kan vi få så mycket info som möjligt om bilarna i förväg underlättar detta för oss båda. Kontrakt skickar vi normalt sett över mail samt betalningsbekräftelse.

Vår målsättning med att få ta hand om era bilförsäljningar är att det blir ett långsiktigt samarbete där vi på Fordonio är den givna aktören att hantera processen då ni ska sälja bil. 

Det vi behöver för att ge bud på bilarna är registreringsnummer och miltal. Vi förutsätter att det finns sommar- och vinterdäck, två nycklar samt att bilarna är servade som de ska.

Tveka inte att kontakta oss så ser vi till att skräddarsy ett upplägg för ert företag när era företagsbilar ska säljas!