Två fordonio-bilar parkerade bredvid varandra. Sälj din bil med oss

Vanliga frågor

På den här sidan samlar vi frågor och svar så att du lättare och snabbare kan få reda på det du undrar över. Hittar du inte det du söker, eller inte riktigt får svar de på frågor du undrar över, kontakta oss så hjälper vi dig.

Fler frågor om att sälja din bil

Nedan har vi gjort en sammanställning av de flest ställda frågorna till oss om att sälja bilen via oss. Hittar du inte svaret du söker är du mer än välkommen att kontakta oss.

Kan ni hjälpa mig värdera min bil? 

Vår tjänst är främst riktad till den som befinner sig i säljtankar och vill sälja sin bil. Önskar du enbart värdera din bil finns det andra tjänster som är mer anpassade för just det.

Kan jag få bättre betalt om jag vill sälja bil privat? 

Gör man jobbet själv får man alltid bättre betalt, detta gäller självklart inte bara bilar utan i princip alla tjänster. Du spar en del pengar på att renovera ditt hem helt själv men det är inte alltid man besitter den kompetensen och har den tiden, på samma sätt kan du sälja bilen privat och spara lite pengar men där du själv får stå för arbetet för att inte nämna de garantier du är skyldig att lämna en Köplagen. Vänder du dig istället till oss står vi för riskerna som är förenliga med en bilförsäljning medan du tryggt kan luta dig tillbaka och invänta pengarna från en framgångsrik försäljning! Smidigt va? 

Hur tjänar ni pengar på att hjälpa mig sälja min bil? 

Vi är ett företag och det alla företag i grund och botten har gemensamt är att vi alla har ett vinstintresse. Vi strävar alltid efter att leverera högsta möjliga service både gentemot säljare och köpare. Vi tar våra arvoden från de bilhandlare som köper sina bilar via vår tjänst vilket innebär att du som säljare alltid får ut det pris du blir erbjuden. Glöm inte bort att du alltid kan tacka nej till att sälja din bil till oss om du inte är nöjd med det pris du fått, så det är lika bra att alltid jämföra med oss för att se hur mycket mer vi kan erbjuda! 

Vad behöver jag göra? 

Hela vår tjänst kretsar kring att göra bilförsäljningen helt riskfri för dig som säljare. Vi står för garantierna gentemot köparna och skulle något hända med bilen efter att du sålt den via oss är det vi  som sköter och ansvarar för det. Efter att du mottagit pengarna och lämnat ifrån dig bilen behöver du aldrig mer tänka på bilen och hålls inte skyldig för något! 

Vad har ni för ansvar? 

Hela vår tjänst kretsar kring att göra bilförsäljningen helt riskfri för dig som säljare. Vi står för garantierna gentemot köparna och skulle något hända med bilen efter att du sålt den via oss är det vi  som sköter och ansvarar för det. Efter att du mottagit pengarna och lämnat ifrån dig bilen behöver du aldrig mer tänka på bilen och hålls inte skyldig för något! 

Hur genomförs ägarbytet? 

Som betrodd bilhandlare har vår personal genomgått utbildningar via Transportstyrelsen vilket ger oss tillgång till deras vägtrafikregister. Detta gör att vi kan anmäla ägarbyten digital direkt till Transportstyrelsen via registreringsbeviset del 2 (det gula pappret) som utställts till bilen. 

Kan köparen (budgivaren) ångra sig? 

Nej, om du godkänner budet du fått kommer köpet att genomföras förutsatt att bilen inte visar sig vara i betydligt sämre skick än utlovat. Exempelvis att bilen uppenbart har något motor/växellådefel som upptäcks vid en provkörning. 

Vad är fördelen med er jämfört med traditionella auktionstjänster? 

Det finns stora och etablerade företag som likt oss säljer bilar på auktion till högstbjudande. Skillnaden är att våra rutiner är automatiserade, helt digitala och framförallt väldigt snabba i jämförelse med många andra företag där det kan ta upp till ett par veckor tills din bil har sålts. En annan fördel är att du kan fortsätta bruka din bil medan våra auktioner pågår. Vi ser oss själva som ett väldigt tekniskt företag som vill modernisera en annars gammalmodig bransch vilket låter oss hålla våra omkostnader väldigt låga vilket i slutändan ger dig som kund lite mer betalt för din bil. Genom att jobba med oss är du med och förändrar en bransch som fram tills nyligen inte behövde tänka så mycket på att utvecklas, fram tills att aktörer som oss dök upp på marknaden! Vi tackar ödmjukast för förtroendet. 

Vilka är grundarna och vad är deras historia? 

Företaget grundades i början på 2020 i Uppsala av den tidigare bilförsäljaren Jakob Andersson och den då nyblivne juristen Elias Maher. Några år tidigare hade de tillsammans drivit ett företag inom sportfiskebranschen men efter att de känt sig klara med denna bransch gått skilda vägar. Jakob gav sig in i bilbranschen och blev bilhandlare medan Elias påbörjade studier på juristprogrammet vid Uppsala Universitet. Det båda hade gemensamt var att företagandet alltid fanns i tankarna och under de kommande 5 åren startades diverse mindre företag upp av dessa killar och inte förrän Elias skrev på sitt examensarbete kläcktes idéen till Fordonio vid en middag i centrala Uppsala. Som två sanna entreprenörssjälar kunde de inte motstå frestelsen att åter starta ett nytt företag tillsammans, denna gång med betydligt mer erfarenhet i respektive bagage. Efter en viss tids planering sade Jakob upp sig från sin dåvarande arbetsplats och Elias lämnade in sitt examensarbete och de bägge hade ett enda mål i sikte; att starta upp ett nytt företag tillsammans. Sagt och gjort, så startades Fordonio Trade AB som är ett bilhandels-startup med ambitionen att förändra en annars gammalmodig bransch. Medan många branscher genomgått en moderniseringsfas där mycket skiftat från fysiskt till digitalt har sättet folk köper och säljer bilar på inte riktigt hängt med i den utvecklingen. Fordonios hela affärsidé bygger på konceptet att köpa- respektive sälja bilar inte ska behöva vara krångligare än att handla hos vilken e-handlare som helst. Några knapptryck, ett telefonsamtal, pengarna trillar in på kontot och bilen hämtas av en chaufför. Till en början har fokus främst legat på inköp av bilar men på sikt kommer även försäljning av bilar att ske via Fordonio på ett lika enkelt, modernt och prisvärt sätt.

Vart lämnar jag en recension om min upplevelse av Fordonio?

Det gör du enklast genom vår profil på google, sök på ”Fordonio” på google och tryck på ”lämna en recension”. Tack!