Sälja bilen

Sälj din bil enkelt med Fordonio. En lokal bilexpert som tar hand om allt vid bilförsäljningen.

Sälj din bil. Bild på en parkerad bil som står och väntar på köpare

Sälj din bil – att tänka på

Att sälja sin bil väcker många frågetecken och oro. Vi på Fordonio har själva varit i den situationen då vi ska sälja bil och insett ett flertal gånger att detta är en process som kan göras mer smidig, trygg och modern. 

Det finns några punkter som är bra att tänka på när du ska sälja din bil och vi finns här för att guida dig genom denna process. Vår grundidé är enkel där vårt mål är att du som kund ska få en så bra bilaffär som möjligt när du väljer oss på Fordonio för att sälja bil. Vad är en bra bilaffär? Enligt oss handlar det om att få så mycket betalt som möjligt för så lite arbete som möjligt och det är just det vi på Fordonio kan erbjuda. Att lyssna på kunden och bemöta era önskemål på bästa sätt är en självklarhet för oss.

Att sälja bil till oss på Fordonio betyder att du endast behöver fokusera på det prisförslag du får från oss och se till att ha din bil redo för upphämtning, resten sköter vi! Tjänsten är helt kostnadsfri för dig som säljare då vi istället tar ut en avgift hos dom som köper bilen av oss.

Min bil har körförbud, kan ni köpa ändå?

Om körförbud har inträtt på din bil kan en affär fortfarande vara möjligt. Det finns många olika anledningar till varför körförbud inträtt på en bil och allvarlighetsgraden kan variera.  Det enklaste sättet att ta reda på om du kan sälja din bil till oss trots körförbud är att kontakta oss. Skicka in ditt registreringsnummer och kontaktuppgifter via formuläret på vår första sida så återkommer vi till dig.

Garanti och ansvar hos Fordonio

Att sälja bil privat kan få följder som missnöje från köparen och i slutändan kosta mer pengar än tänkt. Att sälja bil till oss på Fordonio innebär minsta tänkbara ansträngning. Efter avslutad affär står vi för eventuella garantiärenden gentemot köparen, ni kan luta er tillbaka. 

När ni väljer att sälja er bil via oss på Fordonio ser vi till att processen sker så riskfritt som möjligt för er som säljare. Budet vi förmedlar till er från köparen är garanterat så länge bilen är i det skick som utlovats och att budet inte uppenbart är över marknadspris för er bilmodell. Budet gäller två veckor från den dag då budet har presenterats.

Vad behöver jag ha med mig när jag säljer bilen?

  • Innan upphämtning uppskattar vi om samtliga hjuluppsättningar plockas fram och finns nära tillhands vid köptillfället. 
  • Ägarbytet utför vi digitalt via Vägtrafikregistret där vi som bilhandlare är ansluta mot Transportstyrelsen. Det enda vi behöver är det gula registreringsbeviset (Del 2) som ni fått hemskickat när ni köpte er bil. Skulle ni mot förmodan inte hitta detta papper går det att beställa på nytt via Transportstyrelsen hemsida via denna länk https://regbev.transportstyrelsen.se/extweb
  • Se till att samtliga tillhörande nycklar till bilen finns tillgängliga vid köptillfället. Då inkluderas bilnycklar, fjärr till motorvärmare (om sådan finns monterad på bilen) och nyckel/nycklar till avtagbar dragkrok (om sådan är monterad på bilen). 
  • Lösa tillbehör som till exempel insynsskydd/hatthylla, låsbult till hjulbultarna och mattor är också bra om det ligger i bilen vid köptillfället. 
  • Samtlig servicedokumentation är nödvändig för att vi ska kunna säkerställa bilens skick maskinellt vid köptillfället. Förbered gärna detta genom att säkerställ att servicebok finns tillgänglig i bilen och/eller utskrivna servicedokument på gjord service.
  • Om det finns en skuld kopplad till bilen kommer vi vara i behov av en lösenoffert från den bank där ni har skulden. Detta för att vi ska kunna lösa aktuell skuld vid köptillfället. Ni som ägare och låntagare behöver kontakta er bank där skulden finns för att få ut dessa uppgifter. Vi som kommande ägare har inte möjlighet att utföra detta då vi inte äger bilen eller står som låntagare.
  • Förbered gärna ett kontonummer ni önskar få betalningen till. Vi har möjlighet att göra en direktbetalning till er om ni har Nordea, Swedbank/Sparbanken, Handelsbanken eller SEB. Ni ser alltså pengarna på kontot innan vi gör ägarbytet och tar med oss bilen, allt för att ni som säljare ska känna er så trygga som möjligt. Skulle ni önska få pengarna betalda till ett bankgirokonto eller plusgirokonto går även detta att lösa. Vi har även möjlighet att betala ut upp till 150.000kr via Swish.
  • Bilen behöver inte tvättas eller städas, det tar vi hand om!
Sälj din bil. Bild på parkerad bil som ska säljas

När bilen är såld, kan jag köpa en ny hos er?

Efter att ha fått frågan ett flertal gånger insåg vi att vi behövde ta fram en lösning för detta. Via vårat dotterbolag Fordonsboden kan vi idag stolt erbjuda även köp av bil. Roligt nog är det många som säljer sin bil via oss på Fordonio, detta möjliggör att vi inte sällan kan hitta en specifikt bil som ni som kund efterfrågar. Tveka inte att kontakta oss även för att köpa bil så ser vi till att hjälpa er även med denna process.

Närbild på interiör i bilen med ratt och instrumentbräda. Bildörr i förgrund

Låt oss sälja bilen

Vi är fullt medvetna om att konkurrensen är hård i bilbranschen och att välja sin aktör för att ge förtroendet att sälja sin bil är ingen självklarhet. Det vi vill erbjuda är försäljning under lugna omständigheter med fokus på smidighet och trygghet. Att sälja sin bil innebär ofta stora belopp och är förmodligen en av de större affärer du gör i livet. Detta är något vi har full respekt för. Med oss på Fordonio kommer vi se till att din bilförsäljning blir en positiv upplevelse och att vi kan få förtroendet att köpa er bil även nästa gång det är aktuellt för er att sälja bil.

Våra bilmärken

Marknaden fylls konstant på med nya märken och vi behöver dagligen anpassa oss till den nya verkligheten för att ni som kund ska kunna sälja bil till oss oavsett märke och modell. Vi köper och säljer med alla bilmärken och prisklasser. Tveka inte att kontakta oss direkt eller skicka in din bils samt dina kontaktuppgifter så ser vi till att du får så bra betalt som möjligt för din bil samt en positiv försäljningsupplevelse.

Vilken bil kan jag sälja med Fordonio?

Till oss kan du sälja bil oavsett märke, modell och årtal. Även om körförbud har inträtt på bilen kan en försäljning vara aktuell. För att ta reda på om du kan sälja din bil till oss trots körförbud rekommenderar vi dig att skicka in registreringsnummer och dina kontaktuppgifter via formuläret på första sidan så återkommer vi till dig. Samma sak gäller om din bil har skador som du oroar dig för ska sätta stopp för en försäljning, kontakta oss så diskuterar vi farm ett bra upplägg som passar båda parter. Även bilar med lån kopplade till sig är inga problem för oss att köpa, idag är det mer vanligt att bilar är köpta med lån så den typ av affär hör till vår vardag.

Jag har lån på min bil, kan jag sälja ändå?

Det är inga problem med att sälja er bil till oss om ni har ett lån knutet till bilen. Vi kommer betala in kvarvarande skuld vid köptillfället efter att ni begärt ut en lösenoffert från den bank där ni har skulden. När skulden är lägre än försäljningspriset som vi erbjuder för er bil kommer överskjutande belopp betalas in till er på önskat konto, även denna betalning sker vid köptillfället till önskat konto. Vi har möjlighet att göra en direktbetalning som syns omgående på erat konto om ni har Nordea, Swedbank/Sparbanken, Handelsbanken eller SEB. Vi har även möjligheter att betala ut upp till 150.000 via Swish.

Bil som kör på landsväg med skog på sidorna

Sälj din bil snabbt

Det finns många olika alternativ att sälja sin bil idag. Dessvärre är det ofta utdragna processer som i slutendan bara kostat tid, kraft och pengar. En bilaffär ska gå smidigt och kännas trygg, tyvärr är det många som förknippar bilaffärer med raka motsatsen. Snabbheten i att sälja bil via oss på Fordonio kombinerat med smidighet och trygghet är något vi värderar högt. Bilmarknaden går konstant upp och ner sett till de flesta bilmodeller. För att vi ska kunna säkerställa ett så högt pris som möjligt för er bil ser vi till att försäljningsprocessen slutförs under de nästkommande tre vardagarna från att du skickat in din bils och dina uppgifter till oss. Skulle ni önska slutföra affären vid ett senare tillfälle så är vi givetvis flexibla.

Sälj din bil. Bild på Svart pick-up parkerad och redo att säljas

Sälj din bil – försäkring

En vanlig fråga som kommer upp vid försäljning av sin bil är vad som sker med den försäkring som är kopplad till bilen. Denna brukar oftast avslutas automatsikt när vi genomfört ägarbytet på bilen från er till oss. Vi brukar dock ändå rekommendera att ringa till sitt försäkringsbolag för att bekräfta att försäkringen avslutats.

Sälj din bil. Bild på centrala Uppsala där Fordonio ligger

Hur går ägarbytet till när jag säljer bilen till er?

Efter att bilens skick bekräftats och samtliga betalningar har gjort återstår endast ägarbytet. Via det gula pappret från Transportstyrelsen (Del 2) genomför vi ägarbytet till oss Fordonio Trade AB med hjälp av det kontrollnummer som finns på detta papper. Vi som bilhandlare är anslutna till vägtrafikregistret via Transportstyrelsen och har tack vare detta möjlighet att utföra ägarbyten digitalt på plats. När ägarbytet är utfört mailar vi er en kvittens på detta. För er trygghet överlämnar ni detta registreringsbevis och ägarbytet sker efter att samtliga betalningar genomförts.

Viktigt att känna till är att vi endast kan använda det senaste utfärdade registreringsbeviset. Skulle ni mot förmodan ha ett gammalt registreringsbevis kan ni enkelt beställa ett nytt hos Transportstyrelsen via knappen nedan. Vi hjälper er gärna om ni stöter på problem med beställningen.

Sälj din bil – företag

Hanteringen vid försäljning av företagsbilar är något vi besitter lång erfarenhet av. Som företagare är vi fullt medvetna om att tiden är av högt värde. Därför har vi på Fordonio valt att hålla försäljningsprocessen så enkel och smidig som möjligt. Oavsett om ni har en bil eller femtio bilar hanterar via samtlig administration samt logistik kring avvecklingen av era bilar. 

Vi på Fordonio strävar efter att modernisera samt underlätta avveckling av leasingbilar där vi tar hand om hela processen från start till mål. Vi försöker erbjuda lite högre pris än den lokala bilhandlaren kombinerat med en smidig hantering. Det mesta på hjul hanterar vi försäljning av i dagsläget, alltså personbilar, transportbilar, husbilar, husvagnar och släp mm.

Smidigheten ligger främst i att vi ombesörjer upphämtning av bilarna, samtliga betalningar som ska göras för att avsluta leasingkontrakt samt ägarbyten. Även de korta ledtiderna är något vi sett uppskattats, detta då vi i de flesta fall kan ge ett prisförslag redan samma dag vi mottagit info om bilarna från er som kund. Tjänsten är helt kostnadsfri för er som kund till oss.

Det många inte vet är att möjligheten finns att sälja sin bil till valfri aktör även om er leasinggivare säger annat. Vi rekommenderar att undersöka detta noggrant för att inte gå miste om ett högre försäljningspris hos till exempel oss på Fordonio.

Själva försäljningprocessen försöker vi hålla så enkel som möjligt. Vi har en sluten budgivning på samtliga bilar där högsta bud sedan presenteras för er över mail. Accepterar ni priset gör vi affär och tid och plats för upphämtning bokas in. Efter att skicket kontrollerats slutförs samtliga betalningar som ska göras. Finns inga skador utöver normalt slitage görs inga prisavdrag. Kan vi få så mycket info som möjligt om bilarna i förväg underlättar detta för oss båda. Kontrakt skickar vi normalt sett över mail samt betalningsbekräftelse.

Vår målsättning med att få ta hand om era bilförsäljningar är att det blir ett långsiktigt samarbete där vi på Fordonio är den givna aktören att hantera processen då ni ska sälja bil. 

Det vi behöver för att ge bud på bilarna är registreringsnummer och miltal. Vi förutsätter att det finns sommar- och vinterdäck, två nycklar samt att bilarna är servade som de ska.

Tveka inte att kontakta oss så ser vi till att skräddarsy ett upplägg för ert företag när era företagsbilar ska säljas!

Vanliga frågor om sälj din bil

Hittar ni inte svaret på er fråga har vi sammanställt ännu fler frågor under frågor och svar. Hittar ni fortfarande inte det ni söker är ni mer än välkomna att kontakta oss.

Hur vet ni hur mycket ni kan sälja bilen för?

Genom att ta in bud från ett stort antal bilhandlare säkerställer vi att det pris ni erbjuds för att sälja just er bil alltid är marknadsmässigt.

Kostar det något att sälja bilen till er? 

Nej, vår tjänst är kostnadsfri och det pris ni erbjuds för att sälja bilen till oss är också den summa ni kommer få ut, utan några tillkommande avgifter. Vi tar vårt arvode från den bilhandlare som i sin tur gav högst inköpsbud och därmed vinner bilen.

Hur gör jag för att sälja bilen till er?

Enklast är att fylla i vårt värderingsformulär som ni hittar högst upp på vår hemsida. Därefter kontaktar vi er via telefon och sätter igång försäljningsprocessen. Ni kan självklart även ringa vår växel så hjälper vi er direkt därifrån istället. Ni når oss på 010 – 750 07 30. Varmt välkommen!

Ger ni information om vart i säljprocessen min bil är? 

Varje säljare som använder sig utav vår tjänst för att värdera och sälja bil får alltid en personlig kontaktperson som stöttar och vägleder säljaren under hela processen. Då vi alltid strävar efter att vara effektiva i vårt jobb tar det i regel inte längre än 48h att få det högsta budet presenterat från att man skickade in värderingsformuläret. Önskar säljaren få kontinuerlig återkoppling eller endast det högsta budet presenterat är det helt upp till säljaren själv att bestämma, de flesta kunder önskar dock inte bli störda allt för ofta och därför brukar vi endast återkoppla när vi har inte längre får in fler bud. 

Vad gäller när jag säljer bilen till er? 

Det viktiga är att säljaren faktiskt står som ägare på bilen, alternativt har en fullmakt att sälja bilen för den riktiga ägarens räkning. Vidare är det viktigt att som säljare inte undanhålla fel som säljaren känner till och som kommer framkomma på plats då våra chaufförer ser bilen vilket tyvärr ofta resulterar i ett prisavdrag alternativt avbruten affär. I övrigt är inget bindande fram tills att inköpskontraktet signerats vilket alltid sker då bägge parter är överens. Att sälja bil via Fordonio ska vara enkelt och tryggt och därför strävar vi alltid efter att vara flexibla med våra kunder så att du som kund vänder dig till oss igen vid nästa tillfälle då du ska sälja din bil! 

Vart lämnar jag in bilen? 

Om inköparen och ni som säljare kommer fram till att bilen behöver genomgå ett konditionstest hos vår testpartner Besikta så är det närmaste Besikta-station som gäller, men i de flesta fall behöver ni inte lämna bilen någonstans utan våra chaufförer kommer ut till den plats där ni har bilen parkerad. 

Sälj bilen – snabbt och enkelt

Fyll i de önskade uppgifterna nedan så hör vi av oss med ett prisförslag på bilen.
Ofta kan vi komma med ett bud vid första telefonkontakt.

Bild på en miniräknare som illustrerar ett värdering från Fordonio i färgen vit

1. VÄRDERING

Vårt team säkerställer en rättvis
och korret värdering utifrån marknaden.

Bild på en spargris som illustrerar ett prisförslag från Fordonio i färgen vit

2. PRISFÖRSLAG

Inom 48 timmar får du ett prisförslag på ditt fordon

Bild på förstoringsglas för att illustrera kontroll över affären i vit färg

3. KONTROLL

Vi kontrollerar bilens skick och att angiven information stämmer.

Bild på en handskakning för att illustrera betalning i vit färg

4. BETALNING

Om allt ser bra ut genomför vi betalningen. Du överlämnar nycklarna efter att du fått pengarna.