Om oss

Vad är det vi gör?

Fordonio erbjuder privat- och företagskunder ett smartare sätt att sälja sina bilar på. Hur gör vi då detta? Jo, genom att jämföra priser hos både små- och stora bilhandlare för att se vem som erbjuder det högsta budet för just din bil. Därefter låter vi bilen testas vid närmaste Besikta-station om vi anser att det behövs, där Besikta utför ett särskilt test som inte registrerats likt en vanlig trafiksäkerhetskontroll utan enbart gör en kontroll av bilens kondition.

Vår bakgrund

Företaget grundades i början på 2020 i Uppsala av den tidigare bilförsäljaren Jakob Andersson och den då nyblivne juristen Elias Maher. Några år tidigare hade de tillsammans drivit ett företag inom sportfiskebranschen men efter att de känt sig klara med denna bransch gått skilda vägar. Jakob gav sig in i bilbranschen och blev bilhandlare medan Elias påbörjade studier på juristprogrammet vid Uppsala Universitet. Det båda hade gemensamt var att företagandet alltid fanns i tankarna och under kommande 5 åren startades mindre företag upp av dessa killar och inte förrän Elias skrev på sitt examensarbete sågs killarna över en middag i centrala Uppsala. Där berättade Jakob om sin idé, och det var startskottet till Fordonio.. 

Som två sanna entreprenörssjälar kunde de inte motstå frestelsen att åter starta ett nytt företag tillsammans, denna gång med betydligt mer erfarenhet i respektive bagage. Efter en viss tids planering sade Jakob upp sig från sin dåvarande arbetsplats och Elias lämnade in sitt examensarbete och de bägge hade ett enda mål i sikte; att starta upp ett nytt företag tillsammans. 

Sagt och gjort, så startades Fordonio Trade AB som är ett bilhandels-startup med ambitionen att förändra en annars gammalmodig bransch. Medan många branscher genomgått en moderniseringsfas där mycket skiftat från fysiskt till digitalt har sättet folk köper och säljer bilar på inte riktigt hängt med i den utvecklingen. Fordonios hela affärsidé bygger på konceptet att köpa- respektive sälja bilar inte ska behöva vara krångligare än att handla hos vilken e-handlare som helst. Några knapptryck, ett telefonsamtal, pengarna trillar in på kontot och bilen hämtas av en chaufför. Till en början har fokus främst legat på inköp av bilar men på sikt kommer även försäljning av bilar att ske via Fordonio på ett lika enkelt, modernt och prisvärt sätt.

Sälj bil enkelt bild på vit bil ute i naturen

Det är sällan man stöter på så proffsiga, tillmötesgående och kunniga bilköpare. Vi är så tacksamma och ska verkligen rekommendera er till alla vi känner. Ha en riktigt fin kväll”.

Hans Eskilsson

Fyll i uppgifterna nedan för att få ett prisförlag på din bil

Vi svarar så fort vi kan. Ofta kommer vi med ett bud vid första telefonkontakt